Allmäntandvård

På MyDentist anpassar vi alltid tandvården efter dina individuella behov och önskemål. Vår allmäntandvård omfattar regelbundna undersökningar, förebyggande tandvård, lagningar, ersättning av tänder samt rotbehandlingar.

Fördelen med att undersöka sig regelbundet

Vi rekommenderar starkt regelbundna besök hos din tandläkare. Då har du en ständigt aktuell status på dina tänder och din munhälsa, vilket är en god investering. Hur ofta bestämmer du själv, men att bli kallad till oss en gång om året är inte för ofta. Barn blir kallade från och med samma år som de fyller tre år. Till och med året du fyller 23 år är all tandvård gratis i Sverige.

En basundersökning för dig över 23 år kostar 885 kronor hos oss, samma belopp som Försäkringskassan anger i sin referensprislista. Under basundersökningen tar vi fyra röntgenbilder, där vi bland annat ser om du har hål i tänderna. Med en panoramaröntgen, så kallad OPG, ser tandläkaren hela ditt bett, vilket är bra. För då kan vi på ett tidigt stadie upptäcka sjukdomssymptom och cystor som inte syns på vanliga röntgenbilder.

Alla får ekonomisk hjälp

I Sverige ska alla ha råd att gå till tandläkare. Från Försäkringskassan får du både ett allmänt tandvårdsbidrag, ATB, och ett högkostnadsskydd.

När är det dags att höra av sig?

  • När din tandvärk inte ger sig
  • När du vill kontrollera munhälsa & tandstatus
  • När ilningarna inte ger sig efter att du ätit eller druckit något varmt eller kallt
  • När du har en svullnad i munnen eller i ansiktet
  • När du fått ett slag eller liknande som gett dig tandskador
  • När det ömmar och gör ont när du tuggar

Har du tandläkarskräck?

Känslorna inför ett tandläkarbesök kan variera från att vara oberörd till ren panik. Känner du ett starkt obehag kan det bottna i tidigare erfarenheter och upplevelser du haft i samband med tandvård. Detta är inget du behöver skämmas för. Tandläkarrädsla är inget ovanligt och vi på MyDentist har en gedigen erfarenhet och utbildning i att skapa lugn och få dig som patient att känna dig trygg, både innan och under behandlingen. Och i det långa loppet få bort dina negativa känslor. Du som är orolig hittar tips och råd inför besöket här.

Privat eller offentlig tandvård – valet är ditt

Tandvården i Sverige är en öppen marknad, med såväl statligt ägd tandvård som privata företag. Konkurrens och differentiering bidrar i stort sett till både högre kvalitet och kontrollerad prissättning. Det är dessutom ganska lätt att jämföra olika tandläkare och tandläkarkedjor med varandra. Valet är ditt. Vill du byta från en tandläkare till en annan kan du göra det utan att ange orsak.