Missfärgningar

Missfärgningar på tänder är vanligt förekommande och kan orsakas av en mängd olika faktorer. Det som kan orsaka missfärgningar är bland annat mat och dryck så som kaffe, te, rödvin och läsk. Den som snusar eller röker dagligen riskerar också att få missfärgningar på tänder.

Det finns även genetiska faktorer som bidrar. Med åldern kommer även missfärgningar eftersom emaljen tunnas ut och tandbenet syns mer, som har en gulare nyans.

Vissa kan även uppleva att de har gropar i tänderna. Dessa gropar kan vara en ofarlig defekt i emaljen som är svåra att rengöra och det kan bli missfärgat och samlas tandsten. Skulle det ila kan det vara ett kariesangrepp och du bör då uppsöka en av våra tandläkare.

För att få bort missfärgningar erbjuder vi en ”Brush-up” som går att boka online. Vill man även få vitare tänder rekommenderar vi en tandblekning som antingen görs på kliniken under ca 2 timmar eller så gör man det hemma med specialtillverkade skenor.

För mer exakta behandlingsalternativ rekommenderar vi dig att kontakta en av våra behandlare för en individuell bedömning.