Estetisk tandvård

Vi vet hur viktigt det är för både självkänslan och självförtroendet att vara nöjd med sina tänder. Hos alla MyDentist mottagningar kan du genomföra både Blekning och Estetisk tandvård. På senare tid har det dessutom skett en stor utveckling i material och teknik, för att förbättra och skapa den perfekta färgen och formen för just ditt leende.

Boka tid på telefon, eller kom förbi. Utifrån dina individuella önskemål och förutsättningar kan vi då ge dig förslag på hur ditt leende kan förbättras.

Vad är estetisk tandvård?

Estetisk tandvård kallas också kosmetisk tandvård. Behandlingarna utförs av skönhetsskäl. Vanliga åtgärder är tandblekning, skalfasader/porslinsfasader, komposit för att fylla gluggar, puts och polering, tandsmycke etc. Våra tandläkare och tandhygienister har den kunskap och erfarenhet som behövs för att avgöra vad som på sikt blir det bästa resultatet med just dina förutsättningar och önskemål.

Först undersöker vi, sen åtgärdar vi  

För att estetisk tandvård ska få ett bra resultat undersöker vi alltid hur din mun mår. För det är trots allt viktigast att dina tänder mår bra än att de ser bra ut. Så, din tandläkare kommer att bedöma om det behövs några ingrepp, till exempel att att laga hål, innan den estetiska behandlingen påbörjas. Våra tandläkare och tandhygienister har lång erfarenhet av kosmetisk tandvård. Oavsett om du vill ha en tandblekning, en Brush-Up eller om det handlar om skalfasad och implantat kan våra behandlare erbjuda dig den allra bästa behandlingen.

Vad är Brush-up?

Med en Brush-Up får du bort missfärgningar på dina tänder och får ett vitare leende. Metoden är skonsam och går ut på att polera tänderna med hjälp av saltblästring. Behandlingen utförs av en tandhygienist, är helt smärtfri och tar cirka 30 minuter.

När är det aktuellt med en skalfasad?

Om du vill ändra dina tänders färg och form kan en skal- eller porslinsfasad var ett alternativ. Efter att ha tagit ett avtryck av dina tänder och valt färg tar en tandtekniker fram en tunn skalfasad som klistras fast på en eller flera tänder. Prata med oss så tar vi fram den bästa lösningar efter dina förutsättningar.

Komposit, en hållbar åtgärd

Komposit är ett väldigt starkt och naturtroget plastmaterial som kan användas för att bygga på en enskild tand eller flera tänder. Komposit kan ersätta exempelvis en förlorad flisa, eller byggas på tänderna för att täcka en glugg.

Vad du behöver vet om tandimplantat

Att sakna tänder gör det svårt att tugga och le. Därför är ett tandimplantat snarare en funktionell åtgärd än en estetisk behandling. Genom att de nya tänderna sitter fast på titanskruv i ditt käkben kommer tänderna mer att kännas som dina egen än om du sätter in en tandbro eller en protes. Du behöver inte bekymra dig över smärta, för alla ingrepp görs under bedövning. Kostnaden för ett tandinplantat varierar från patient till patient. Högkostnadsskyddet via Försäkringskassan gäller. Vi lämnar alltid fem års garanti på ditt tandimplantat.

Tandsmycke som förgyller

Tandsmycken blir allt mer populära i alla åldrar. På MyDentist behöver vi ungefär 20 minuter för att sätta ditt favoritsmycket. Ring eller mejla oss så får du en tid som passar dig. Till en början kan det kännas lite ovant, men efter några dagar har du vant dig. När du inte längre vill ha det eller byta, slipar vi enkelt bort det.