Utvilad även på utsidan.

Botox är en behandling som får ansiktsmusklerna att slappna av. Botox lämpar sig särskilt väl för behandling av rynkor mellan ögonen, horisontella rynkor i pannan och ­rynkor i ögonens utkanter.

Klicka på någon av städerna nedan och ring eller maila din klinik så får du en tid för konsultation.

Göteborg   Linköping   Malmö   Norrköping

Hur fungerar Botox?

Varje gång vi ler, ilsknar till eller kisar spänns den underliggande ansiktsmuskulaturen vilket framkallar rynkor och linjer i ansiktet. Med stigande ålder eller vid genetiska anlag tenderar dessa rynkor och linjer att bli beständiga. Botox begränsar nervsignalerna till valda delar av ansiktsmuskulaturen och gör så att din hud blir slätare och rynkorna minimeras. En vanlig missuppfattning är att Botox helt förlamar muskulaturen i ansiktet på ett onaturligt sätt men så är inte fallet. En rätt utförd behandling skall inte märkas på annat sätt än att du ser mer utvilad och vital ut. 

Botox kan även användas för att behandla tandgnissel och svettningar i handflator eller ­under armarna. Resultatet av behandlingen börjar märkas efter 3-14 dagar och kvarstår ­oftast 3-4 månader. Därefter bör behandlingen upprepas och varje gång tenderar varaktigheten att öka.

Fördelar med Botox.

• En väl utförd behandling ger ett naturligt resultat och ett ansikte som ser utvilat och fräscht ut.

• Behandlingen är säker om den utförs av legitimerad och utbildad personal.

• Behandlingen gör inte särskilt ont och innebär ingen direkt konvalescens.

Nackdelar med Botox.

• Behandlingen är inte permanent utan måste göras om var tredje till var sjätte månad.

• Initialt finns en viss risk för bland annat tunga ögon. Besvären är dock övergående.

• Vid behandling av känsliga områden kan det ibland uppstå blåmärken.

Vem kan göra en Botoxbehandling?

Behandlingen fungerar på alla män och kvinnor med ansiktsrynkor som orsakats av anspänning i den underliggande ansiktsmuskulaturen. Den fungerar inte mot rynkor eller linjer som orsakas av att huden i ansiktet förlorat volym och elasticitet till följd av rökning eller långvarig exponering av sol. Dessa behandlas istället med andra metoder. 

Du bör inte använda Botox om du är överkänslig mot botulinumtoxin, lider av vissa muskel­sjukdomar, använder antibiotika av aminoglykosidtyp, spektinomycin eller andra läkemedel som påverkar nervsignaler i musklerna. Botox skall heller inte användas under graviditet eller under amning och det planerade injektionsstället får inte vara infekterat.

Så här går en behandling till.

Efter konsultation och två dagars betänketid kan man göra en Botoxbehandling – en snabb, enkel, smärtfri och säker procedur som tar ca 20 minuter. Med hjälp av en micronål injiceras små mängder Botox i de områden som skall behandlas. Eftersom nålen är tunn och endast mycket små mängder vätska injiceras är obehaget litet, många patienter likställer det med ett myggbett. Bedövning kan fås om patienten önskar det men är oftast inte nödvändigt och du kan återgå till dina normala aktiviteter omedel­bart efter ingreppet.

Det är viktigt att en precis mängd av det aktiva ämnet injiceras på exakt rätt plats för att en Botoxbehandling ska fungera. Den underliggande ansiktsmuskulaturen är en komplicerad anatomisk karta vilket ställer stora krav på behandlarens kompetens. Var därför noga med att du behandlas av en legitimerad behandlare med dokumenterad erfarenhet.

När ska du avstå från botox behandling?

Du bör inte göra en botox behandling om du är gravid, ammar, har en infektion i det område som ska behandlas, är överkänslig mot botulinumtoxin, lider av särskilda muskelsjukdomar eller äter läkemedel som påverkar nervsignalerna i musklerna.

Priser för Botoxbehandlingar.


Konsultation 350 kr

Argrynkor 1 800 kr

Argrynkor och panna 2 500 kr

Argrynkor, panna, kråksparkar, ögonbrynslyft 2 900 kr

Botox mot tandgnissling 2 900 kr

Botox mot svettningar 4 000 kr

Botox i överläppen mot synbart tandkött 1 500 kr

Klicka på någon av städerna nedan och ring eller maila din klinik så får du en tid för konsultation.

Göteborg   Linköping   Malmö   Norrköping

Välkommen till MyDentist