Längesedan du var hos tandläkaren? Nu bjuder vi på tandkontrollen i Malmö.

Just nu kan du, som ny kund över 24 år, passa på att göra en komplett tandundersökning inkl. röntgen utan att du behöver betala någonting själv, har du innestående ATB använder vi det. Vi har öppet som vanligt i mellandagarna.

Vi vet att många skjutit upp sitt tandläkarbesök pga rådande tider. Men vänta inte för länge för då är risken att dina munproblem blir större och dyrare än nödvändigt. Hos oss får du därför en tandläkartid redan samma dag, så du kan behålla friska tänder och ett vitt leende.

Hur går en Tandkontroll till?

En tandkontroll innebär att en av våra kunniga behandlare undersöker tänderna på dig för att ta reda på om du har några problem eller sjukdomar i munnen. Ju tidigare hål i tänderna eller tandlossning upptäcks desto lättare kan de behandlas. Därför rekommenderar vi att du går på en tandkontroll minst var 12 månad.

Vid tandkontrollens början frågar vi dig om det är något du vill diskutera beträffande din munhälsa eller vi ska kontrollera lite extra. Många läkemedel och hälsotillstånd påverkar din mun och dina tänders hälsa därför frågar vi alltid om din allmänna hälsa och dina eventuella mediciner. Vissa mediciner orsakar nämligen muntorrhet som kan innebära hög kariesrisk. Andra, till exempel blodförtunnande, kan innebära att du blöder längre efter ett ingrepp. Övrig information som är önskvärd är eventuell överkänslighet, sjukdomar, och olika typer av allergier som kan påverka val av terapi och sjukdomar, som till exempel diabetes, kan försämra läkning. Själva undersökningen innehåller sen flera moment.

Tandkött och ben undersöks

Behandlaren tittar noga på tandkött och ben runt tänderna för att kunna upptäcka eventuella tecken på tandlossning. Det är nämligen en vanlig sjukdom som ofta är mycket långsam och relativt symptomfri i början. Tandläkaren kan dock tidigt se tecken på sjukdom så att den i god tid kan förebyggas och behandlas.

Mätning av tandköttsfickor

En noggrann undersökning är grunden till all förebyggande vård. Därför mäter och journalför behandlaren alltid fickorna runt tänderna tillsammans tandköttet och slemhinnorna i munnen som är också viktigt att undersöka.

Röntgen

Röntgen hjälper behandlaren att se mer. Röntgenbilderna kan bland annat avslöja karies, tandsten, tandlossning, infektioner, sjukliga förändringar, felställda tänder som annars inte upptäckts i tid.

Muskler och käkleder kontrolleras

Muskler och käkleder kontrolleras också, speciellt om patienten har en tendens att gnissla eller pressa tänder – något som är mycket vanligt.

Hos MyDentist får du:

En komplett tandkontroll utan någon kostnad, ord pris 885:-

Våra experter står redo att ta emot dig i en trygg och Corona-anpasad miljö. Har du något innestående Allmänt Tandvårdsbidrag (ATB) från Försäkringskassan så använder vi det.

En tid för undersökning redan samma dag

Vi på MyDentist erbjuder tandvård på dina villkor. Tack vare ett nytt, smart och modernt arbetssätt kan vi alltid lova dig en tid redan samma dag.

Tid redan idag!

Vi har öppet både kvällar och helger och du bokar enkelt via knappen nedan (Välj först stad och välj sedan behandlingen Tandkontroll Erbjudande). Du kan också ringa den klinik som ligger närmast dig.

Välkommen till sveriges modernaste tandläkarklinik!