Trygg och säker tandvård

För oss på MyDentist är din säkerhet alltid viktigast och vi står för en trygg och säker tandvård. Vi följer de nationella riktlinjerna kring smittskydd och uppdaterar oss kontinuerligt med information från Folkhälsomyndigheten gällande coronaviruset. Patienter och medarbetare som uppvisar förkylningssymptom som snuva, hosta eller feber, även vid lindriga symptom, ska inte komma till kliniken.

Du som känner dig frisk och inte uppvisar några symptom är varmt välkommen att besöka oss på MyDentist.

Gå inte in på kliniken

Om du har symptom som snuva, hosta eller feber, ska du inte besöka kliniken.

Coronavirusets symptom

De flesta som får symptom blir lindrigt sjuka. Covid-19 påminner ofta om vanlig förkylning eller influensa. Det är vanligt med feber, snuva, torrhosta, muskelvärk och till exempel magknip eller diarré. En del får andningsbesvär.

Symptomen kommer oftast två till fem dagar efter att man har blivit smittad. Ibland kan det dröja upp till 14 dagar.

Kontakta 1177 Vårdguiden

De allra flesta som blir sjuka behöver inte söka vård eftersom besvären brukar gå över av sig själv. Om du behöver söka vård, är det viktigt att ringa först och inte åka direkt till en mottagning. Det är för att undvika att smitta andra om du har covid-19. Det finns särskilda rutiner för hur du i så fall tas om hand.

Ring telefonnummer 1177 om du behöver sjukvårdsrådgivning. Då kan du få hjälp att bedöma symptom eller hjälp med var du kan söka vård.

Vi bokar om ditt besök

Du kan ändra eller avboka ditt besök senast 24 h innan avsatt tid utan avgift. Det gör du enklast genom att ringa direkt till din klinik ”hitta din klinik här”. Om du får plötsliga symptom inom 24 h innan avsatt besök ringer du direkt till din klinik ”hitta din klinik här”.

Du får inte besöka våra kliniker om du känner dig sjuk eller har några förkylningssymptom, även lindriga symptom.

Kontaktuppgifter till klinik

Du hittar alla våra kontaktuppgifter här: www.mydentist.se/hitta-klinik/

Angående skärpta restriktioner i landet!

Ta restriktioner och bland annat berör det besök i köpcentrum, butiker och andra platser där det kan samlas mycket folk.  MyDentist följer noggrant de rekommendationer och restriktioner som Folkhälsomyndigheten informerar om.

Folkhälsomyndigheten har gett skärpta allmänna råd till flera län i landet men oavsett om den klinik du besöker tillhör ett annat län gäller denna information.

Vi kommer att fortsätta hålla klinikerna öppna för att i vår övertygelse spelar vi stor roll för människors hälsa. Vi erbjuder en trygg plats att komma på behandling genom att:

Personal och patienter stannar hemma vid minsta symptom.

Personal och patienter tvättar händerna innan och efter besöket.

Väntrum/väntytor möjliggör att hålla behörigt avstånd

Kontinuerlig desinficering görs av alla ytor som berörs av patienter eller personal

Vid ankomst till kliniken tar patienten handsprit som står vid receptionen/toaletten eller handfaten.